highvibes
HighVibes_Fenntarthato_evertekelo_esemeny-4

Útmutató egy fenntartható
évértékelő eseményhez

Hogyan szervezz társadalmilag, gazdaságilag és környezetileg is tudatos évzáró és évnyitó rendezvényt?

Lehet karácsonyi buli, évzáró vagy évnyitó rendezvény, az irodában, étteremben vagy szállodában (bár ez utóbbit nem ajánljuk, később elmondjuk, miért), a céges évértékelők minden vállalat agendájában szerepelnek, válság, járvány, infláció ide vagy oda. Akiében nem, az gyorsan írja be.

HR, marketing, PR, CSR és fenntarthatósági szakértőkkel beszélgettünk, hogy kiderítsük, mire van szüksége a munkavállalóknak, a márkádnak, a bolygónak. Hogy mire jutottunk? Arra, hogy sallangmentes, őszinte, közösségformáló rendezvényekre.

fotok4
fotok3

Szakértőink

Dr. Juhos Andrea (Lee Hecht Harrison)

Mindig naprakész a nemzetközi trendekkel és a munkavállalók aktuális problémáival, makro- és mikroszinten is. A Covid elején ő volt az egyik szakértő, akit felkértünk Well-being brunch eseményünkön egy szakmai beszélgetésre, és most, hogy a mentális és egészségügyi válság gazdaságival egészült ki, újra őt kérdeztük, hogy vannak a munkavállalók. A rövid válasza: rosszul.

Kiss-Szabó Eszter (Felelős Gasztrohős)

A szervezet kommunikációs vezetője rendezvényeink során is sokat segít nekünk a menük összeállításában, hiszen hihetetlenül mély tudás áll mögötte. Ő biztosan kivezet a zöld élelmiszerek útvesztőjéből, és meg tudja mondani, hogy jobb-e egy húsmentes, de nem szezonális alapanyagokból készült élelmiszer, mint egy szelet marhahús, amit helyi kistermelőtől szerzünk be.

Mantuano Mónika (UNICEO)

Az UNICEO alelnöke és a HP marketing menedzsere évtizedes tapasztalata segített az útmutató megalapozásában: ha ő mondja, hogy a munkavállalók még sosem voltak így elidegenedve egymástól és a cégüktől, elhisszük.

Varró Gabriella (SOS Gyermekfalvak)

A kommunikációs szakértővel a karácsonyi események megítéléséről és kommunikációs céljairól beszélgettünk. Felmerült bennünk is a kérdés, hogy milyen üzenetet közvetít, ha egy cég a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetben pénzt költ egy belsős eseményre, és milyet az, ha egyáltalán nem szervez évértékelőt.

Pólya Bernadett (Four Bites Catering)

A fenntartható falatkák megálmodója egy olyan catering céget hozott létre 2014-ben, aminek a neve zero waste működésünk kezdete óta minden egyes rendezvényünk megtervezésekor felmerül. Berni nem csak cégvezető, de HR- és szervezetfejlesztő szakember és tréner is, nem csoda hát, hogy tudja, mire vágynak a dolgozók egy céges eseményen.

Útmutatónkból megtudhatod

  • Milyen problémákkal küzdenek a munkavállalók és mit várnak a cégüktől?

  • Mit mutat a márkádról, ha nem szervezel évértékelőt?

  • Hogyan kommunikálhatod jól a céges eseményed?

  • Hogyan szervezhetsz az inflálódott büdzséből kerek karácsonyi bulit vagy évnyitót?

  • Hogyan lesz mindez gazdaságilag, társadalmilag és környezetileg is fenntartható?

Útmutató letöltése

Olvastad korábbi, átfogó zöld rendezvény útmutatónkat? Ha nem, akkor itt tudod letölteni.